Uw gezondheidsexpert – 100% voor een natuurlijk & gezonder leven!

Wist je dat creatine een stof is die van origine al aanwezig is in spiercellen? Neem je dit supplement in als je gaat sporten, dan help je je spieren in je lichaam om extra energie te leveren tijdens een zware en intensieve training. Het gebruik van creatine als supplement is vooral erg geliefd onder bodybuilders en atleten om de trainingsprestaties te verbeteren, om kracht te verbeteren en om spieren sneller op te bouwen. Het supplement deelt veel overeenkomsten met aminozuren.

De creatinevoorraad van je lichaam hangt van diverse factoren af

creatine supplementWist je dat de creatinevoorraad van je lichaam van diverse factoren afhangt? Denk hierbij aan de niveaus van hormonen zoals IGF en testosteron, de hoeveelheid spiermassa, jouw lichaamsbeweging en vleesinname. Ongeveer 95% van de creatine in het lichaam wordt opgeslagen in de vorm van fosfor.

Het overige percentage is terug te vinden in je lever, nieren en hersenen. Neem je de supplementen in en verhoog je hierdoor de creatinevoorraad van je lichaam, dan vergroot je ook nog eens automatisch je voorraden fosforcreatine. Deze energie wordt vervlogens opgeslagen in je cellen, aangezien het je lichaam kan helpen om meer van een het molecuul ATP te produceren. Hoe mee ATP er in je lichaam terug te vinden is, des te beter je kunt presteren tijdens het sporten.

De atletische prestaties en gezondheid kan op verschillende manieren worden verbeterd

Door creatine in te nemen voordat je gaat trainen, kunnen de atletische prestaties en gezondheid op verschillende manieren worden verbeterd. Ook worden de verschillende cellulaire processen veranderd, wat weer leidt tot meer spiermassa, herstel en kracht.

Het vergroten van fosfocreatine voorraden in je spieren

Ga je voor een intensieve training waar je veel van je lichaam vraagt, dan zorgt dit supplement ervoor dat fosfocreatine voorraden in je spieren worden vergroot. Het gebruik van het supplement verzeker je van meer volume mogelijk of meer totaal werk mogelijk per trainingssessie. Dit is dé belangrijkste factor als je streeft naar spiergroei op de lange termijn. Ook kan het het spierherstel bevorderen of juist nieuwe spiergroei stimuleren. Ook hebben vele studies al gewezen op stijging van hormonen. Denk hierbij aan het hormoon IGF-1, nadat je het supplement in hebt genomen. Daarnaast verhoogt het supplement het watergehalte in de cellen van je spieren. Dit veroorzaakt een celvolume-effect en draagt uiteindelijk ook bij aan de groei van spieren.

Stimuleer de gezondheid van je hersenen

Wist je dat dit supplement ook de fosfocreatine voorraden in je hersenen verhoogt? Hierdoor kun je de gezondheid verbeteren en neurologische aandoeningen kunnen worden voorkomen. Het supplement is effectief voor zowel spiergroei op korte als op lange termijn en kan ondersteuning bieden aan verschillende soorten mensen, waaronder oudere volwassenen, sedentaire personen en topsporters. Websites als Scythian Bio verkopen betrouwbare creatine, maar ook heel wat lokale spelers hebben goede producten in hun gamma.

Een 12 weken durend onderzoek dat was gehouden onder gewichtheffers verhoogde toonde aan dat het supplement de groei van spiervezels stimuleerde. Dit was maar liefst twee tot drie keer meer dan alleen trainen zonder enige vorm van supplementatie. Doe je regelmatig aan krachttraining de beenkracht, dan kun je veel profijt hebben aan het gebruik van het supplement.

Dit vind je misschien ook leuk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.