Uw gezondheidsexpert – 100% voor een natuurlijk & gezonder leven!

Het is je eindelijk gelukt, de overtollige kilo’s zijn eraf. Wat ben je blij, maar nu is het zaak deze er ook af te houden zodat je strijdt tegen de kilo’s niet voor niks is geweest. Zorg ervoor dat je niet in je oude eetpatroon vervalt, maar blijf opletten. De kilo’s die eraf zijn, zitten er anders zo weer aan.

Levenslang opletten

Helaas is het waar dat je levenslang op je gewicht zult moeten blijven letten. Nu klinkt dit heel dramatisch, maar als je een evenwicht voor jezelf hebt gevonden is dit niet zo heel moeilijk. De eerste tijd zul je er bewust mee bezig zijn, maar naderhand gaat dit vanzelf.

Zorg dat je nieuwe levensstijl een gewoonte wordt en geen verplichting. Besef dat er genoeg lekkere dingen zijn waar je niet van aankomt. Zorg dat je hier altijd voldoende van in huis hebt. Je mag best één keer zondigen als je het daar ook bij houdt.

Let op de valkuilen

Het is heel verleidelijk om af en toe iets te snoepen tussendoor. Een dropje of een snoepje zit snel in de mond. Bedenk bij ieder tussendoortje of het wel verstandig is deze te nemen. Natuurlijk kom je niet aan van één snoepje in de week, maar let erop dat het er geen tien op een dag worden.

Tijdens een verjaardag wordt er getrakteerd op een koek of gebakje bij de koffie. Je denkt dat je dit nu wel weer kunt nemen nadat je het maanden hebt moeten afslaan. Vergeet niet dat dit de dingen waren waardoor je aan bent gekomen. Een keer kan, maar niet te vaak.

Door goed na te denken voordat je iets extra’s eet, kun je voorkomen dat je weer aankomt. Probeer niet te veel te snoepen en let bij je maaltijden erop dat je de porties niet te groot maakt. Natuurlijk mag je wel eens iets extra’s, maar houd het binnen de perken.

op gewicht blijven

Eet regelmatig

Door drie keer op een dag een volwaardige maaltijd te nemen zorg je ervoor dat je stofwisseling op gang blijft. Doordat je een vol gevoel hebt, voorkom je dat je trek krijgt in iets extra’s. Wil je tussendoor toch iets eten denk dan aan een gezond alternatief. Ga je toch stevig zondigen? Overweeg dan een speciale fatburner die je kan helpen om alles onder controle te houden!

Blijf bewegen

blijf bewegenWaarschijnlijk heb je tijdens je dieet iets aan sport gedaan. Sommige mensen zijn gaan wandelen en andere mensen hebben ervoor gekozen om intensief te gaan sporten. Nu je op gewicht bent is het belangrijk dat je doorgaat met bewegen.

Door te blijven bewegen zorg je ervoor dat je extra verbrandt. Juist nu je weer meer gaat eten is dit heel belangrijk. De extra calorieën die je binnen krijgt moeten verbrand worden voordat ze omgezet worden tot extra gewicht. Blijf dus bewegen, juist nu is dit belangrijk.

Houd je gewicht in de gaten

Houd je gewicht in de gatenLet goed op dat je niet te veel aankomt. Ga eens per week of één keer in de twee weken op de weegschaal staan. Zie je dat je een kilo bent aangekomen dan is het verstandig om weer even extra op je voeding te gaan letten.

Je zou denken dat een kilo niet zo erg is, maar het feit dat je weer aankomt, is een teken dat je te veel calorieën binnenkrijgt. Je kunt beter nu weer op gaan letten en eventueel wat meer gaan bewegen.

Wacht je tot dat je een paar kilo aangekomen bent dan wordt het moeilijker om je zelf te motiveren. Een kilo is nog te overzien en met een beetje doorzettingsvermogen heb je dit zo voor elkaar. Je bent pas meer kilo’s afgevallen dus dit moet je ook lukken.

Wie schrijft, die blijft

Vaak denk je dat het wel meevalt wat je eet en drinkt op een dag. Na maanden diëten weet je nu wel wat je wel en niet kunt eten. Nadat je op de weegschaal hebt gestaan en gezien hebt dat je aangekomen bent, snap je het dan ook niet. Hoe kan dit nou?

Las af en toe een dag in waarop je precies opschrijft wat je eet en drinkt. Noteer ook de kilometers die je gelopen hebt of de tijd hoelang je gesport hebt. Wees eerlijk op zo’n dag en eet de hoeveelheden die je op de andere dagen ook gegeten hebt. Noteer ook je gewicht erbij.

Begin hiermee vanaf het begin dat je op je gewicht bent na het afvallen. Door dit vanaf het begin op te schrijven krijg je een mooi overzicht. Je kunt zo goed vergelijken of je meer bent gaan eten en er toch te vaak een bakje chips of gebakje gegeten wordt.

Dit vind je misschien ook leuk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.