Uw gezondheidsexpert – 100% voor een natuurlijk & gezonder leven!

Lecithine is een lipide die door de lever wordt geproduceerd, maar niet altijd in voldoende hoeveelheden. Het wordt gebruikt door de bloedsomloop en het zenuwstelsel, en is zeer belangrijk voor het lichaam omdat het deel uitmaakt van het celmembraan, dat helpt bij de vorming van organisch weefsel.

Om het lichaam te helpen het gebrek aan dit vet te vermijden, is het mogelijk om het te consumeren via voedingsmiddelen zoals eigeel en sojabonen, maar de hoeveelheid die alleen in voedsel wordt ingenomen is nog steeds klein, en daarom is er de aanvulling van deze stof.

Het wordt over het algemeen gewonnen uit soja, omdat dit proces eenvoudiger is dan het eigeel, en het is in feite een vet dat wordt verkregen door de korrel van de plant, tijdens het proces van extractie van sojaolie, en heeft, naast de natuurlijke voordelen van de stof, enkele eigenschappen van soja die de effecten ervan versterken en in staat zijn om in te grijpen in de preventie van ziekten.

Wat zijn de voordelen van lecithine?

Lecithine neemt deel aan vitale activiteiten in ons lichaam. Het is belangrijk voor het goed functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel. Studies geven aan dat het helpt bij de preventie van ziekten zoals Alzheimer en andere vormen van dementie. Het versterkt ook organen zoals de alvleesklier, de nieren, de lever en vernieuwt de huidcellen, het helpt ook bij het reguleren van de hormonale functies en het kan ook de vorming van galstenen voorkomen.

Deze stof, wanneer deze uit soja wordt geëxtraheerd, heeft zijn eigenschappen die door de plant worden verhoogd, en kan in combinatie met een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging een grote bondgenoot zijn in het gewichtsverlies, omdat het het cholesterolgehalte verlaagt en helpt bij de afbraak van vetten.

Leer over andere voordelen van lecithine

Helpt het cholesterolgehalte onder controle te houden – Stimuleert de vetstofwisseling door het bestrijden van een hoog cholesterolgehalte. Lecithine bestrijdt de ophoping van vetten in de wanden van slagaders in het hele lichaam, waardoor ziekten als hartaanvallen en beroertes worden voorkomen.

Rijk aan Omega 3 en 6 – Deze voedingsstoffen verminderen het risico op een hartaanval en depressie. Bovendien verbeteren ze de bloedcirculatie en verlagen ze het triglyceride- en cholesterolgehalte.

Verbetert de hersenfunctie – omdat het choline bevat, een van de B-complexvitamines, werkt het als een hersenprikkelend middel en verbetert het het geheugen.

Draagt bij aan de goede prestaties van de lever – aangezien het de ophoping van vet voorkomt, kan het bestrijden van de verstopping van de slagaders, zowel de lecithine als de choline aanwezig in zijn samenstelling de lever beschermen tegen schade, en helpen bij het vrijkomen van giftige stoffen uit het orgaan, waardoor de werking ervan wordt verbeterd.

Hoe te consumeren?

Lecithine wordt veel gebruikt om behandelingen te ondersteunen. Hoewel het van nature door het lichaam wordt geproduceerd, zijn de hoeveelheden niet altijd voldoende, dus is het uiterst belangrijk om voedingsmiddelen te consumeren die helpen om het niveau van deze stof te herstellen.

Aanvulling is echter de beste manier om de eigenschappen ervan ten volle te benutten, aangezien het in zijn zuiverste vorm en met de voordelen van soja-aggregaten wordt geëxtraheerd. Het is gemakkelijk te vinden in de vorm van granen, poeder of capsules, en het wordt aanbevolen om te eten voor de hoofdmaaltijden.

Dit vind je misschien ook leuk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.