Uw gezondheidsexpert – 100% voor een natuurlijk & gezonder leven!

Iedere zomer is het een wens van velen. Hoe kan ik afvallen in een week tijd? Kilo’s die er langzaam en bijna ongemerkt bijkomen die willen we het liefst zo snel mogelijk af hebben. Veel mensen zijn kritisch over een eigen lijf. Wanneer we op vakantie gaan, of weer op het werk moeten verschijnen, dan willen we er zo goed mogelijk uitzien. En dan is een laag vet op de buik of een veel te strak zittende broek niet wat we wensen.

Veel mensen willen afvallen, sommige voor de gezondheid, anderen voor het uiterlijk. Voor beiden geldt dat je het best op een gezonde manier kunt afvallen. Als je wilt afvallen in een week tijd kun je er natuurlijk kun je ervoor kiezen om een week helemaal niet te eten. Of je kunt een crashdieet doen, of aan de eiwitshakes gaan. Maar uit meerdere onderzoeken blijkt, dat een dieet waarbij je heel weinig calorieën of voedingsstoffen binnen krijgt, op de lange duur niet werkt. Het zal werken voor die week, of maand waarin je dieet. Daarna zullen de kilo’s er gewoon weer bijkomen. Wil je blijvend resultaat dan zul je andere methoden moeten toepassen. En ja, daarmee kun je nog steeds afvallen in een week tijd.

Hoe werkt het met calorieën

afvallen in een week tijdHeb je enig idee hoe het eigenlijk werkt, aankomen en afvallen? Eigenlijk is het heel eenvoudig, eet je meer dan je lichaam nodig heeft dan kom je aan. Eet je minder dan je nodig hebt aan calorieën, dan val je af. Eet je precies genoeg, dan blijf je op gewicht.

Om het lichaam te voeden heb je voedingsstoffen en calorieën nodig. De aantallen die je nodig hebt, verschilt van mens tot mens. Het wordt bepaald door hoe oud je bent, hoe lang je bent, wat je gewicht is, ben je vrouw of man, maar ook wanneer je deze calorieën eet.

Wil je afvallen in een week tijd? Dan zul je dus minder calorieën binnen moeten krijgen.

Afvallen in een week tijd door calorieën minderen

Het aantal calorieën die je consumeert, wordt door bijna iedereen onderschat. Je zit zo aan het aantal wat je dagelijks nodig hebt, zonder dat je het gevoel hebt dat je veel gegeten hebt.

Wees bewust van het feit dat overal calorieën in zitten, ook in die cappuccino’s op het werk. Alles telt bij elkaar op en zorgt ervoor dat je aankomt. Het is niet nodig om calorieën zoveel mogelijk te gaan vermijden, je hebt ze namelijk gewoon nodig. Wil je afvallen in een week tijd dan moet je gaan kijken hoeveel calorieën jij nodig hebt. Een man heeft er ongeveer 2500 nodig en een vrouw 2000, dit zijn gemiddelden. Als je precies wilt weten hoeveel jij er dagelijks nodig hebt dan kun je dit online heel eenvoudig opzoeken.

Weet je hoeveel calorieën jij dagelijks verbruikt? Dan kun nu een dieet samenstellen waarbij je minder calorieën binnen krijgt. Afvallen valt en staat met minder calorieën consumeren. Ga hier echter voorzichtig mee om, sla niet door. Dat betekent dat je maximaal 500 kcal minder mag eten per dag om op een gezonde manier af te vallen.

Afvallen in een week tijd met een veganistisch dieet

veganistisch dieet afvallenGroenten en fruit is de gezondste voeding, dat weet eigenlijk iedereen wel. Maar waarom eten we er dan niet meer van? Ongezonde voeding bevat veel suikers, vet en calorieën. Bovendien zitten er maar weinig voedingsstoffen in. Denk je aan ongezond dan denk je al snel aan patat, taart en bier, maar ook in dierlijke producten zitten maar weinig stoffen die onze gezondheid echt goed doen. Wat dierlijke producten wel bevatten zijn ongezonde vetten die je niet nodig hebt, en veel calorieën. Dierlijke producten is eigenlijk alle voeding wat van dieren afkomstig is, dus ook kaas, boter, eieren en melk. Steeds vaker zijn er veganistische vervangproducten en dit maakt deze levensstijl voor veel mensen eindelijk een haalbare keuze.

Over het plantaardige dieet werd nog wel eens afkeurend gesproken. Het zou ongezond en te extreem zijn. Maar er zijn de afgelopen jaren veel onderzoeken naar gedaan. Alle deskundigen zijn er nu over eens dat het veganistisch of plantaardige dieet een gezond dieet is (misschien zelfs het gezondst). Het dieet draagt bij aan het voorkomen van bepaalde ziekten en zelfs genezing. Denk dan aan hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en bepaalde soorten kanker.

Een ander voordeel van het plantaardige dieet is het feit dat je er snel mee kunt afvallen. Wil je afvallen in een week tijd? Eet dan eens een week geen dierlijke producten. Vervang deze door groenten, fruit, noten, bonen en volkoren granen en je bent zo een aantal kilo’s kwijt! Dierlijke producten zitten namelijk vol met verzadigde vetten, dit zijn ongezonde vetten die bovendien veel calorieën bevatten.

Afvallen in een week tijd door intermittent fasting

intermittent fasting afvallenHet ontdekken van nieuwe diëten is big business, er worden miljarden mee verdiend. Het is daarom van belang om kritisch te blijven op alle diëten, vooral op het gezondheidseffect en of het dieet überhaupt blijvend resultaat biedt.

Een van de diëten die vorig jaar snel in opkomst kwam, is intermittent fasting. Dit dieet kwam over uit Amerika, vandaar de Engelse term. Intermittent betekent periodiek, dus voor een bepaalde periode, en fasting betekent vasten. Daarmee is het dieet meteen uitgelegd: tijdens een bepaalde periode eet je voor een tijd wel, en daarna volgt een tijd vasten.

De meeste mensen die dit dieet volgen kiezen ervoor om de ene dag wel te eten (gewoon eten hoeveel je wilt) en de volgende dag niets. Volg deze routine een week lang en je zult zien dat je flink kunt afvallen in een week tijd. Dit is logisch want tijdens deze week eet je aantal dagen niet, dit scheelt heel wat calorieën. In de praktijk blijkt dat mensen die op dagen dat ze wel mogen eten, niet compleet losgaan wat voeding betreft.

Meer onderzoek is nodig om te bewijzen dat intermittent fasting een gezonde en blijvende manier is om af te vallen. Uit de eerste resultaten blijkt echter dat mensen er wel degelijk mee af vallen en bovendien verbeteren de waarden van het ongezonde vet in het bloed.

Dit vind je misschien ook leuk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.