Uw gezondheidsexpert – 100% voor een natuurlijk & gezonder leven!

Voedsel is belangrijk voor de mens, daarbij is het van belang om zoveel mogelijk af te wisselen. We hebben meerdere vitamines en mineralen nodig om een goede gezondheid te krijgen en te behouden. Een gevarieerd eetpatroon is onder andere belangrijk voor een optimale gezondheid en een goed werkend immuunsysteem.

Gelukkig hebben we tegenwoordig een rijke keuze aan voedingsmiddelen. Veel aandoeningen staan of vallen met een teveel aan gifstoffen, met een schoon lichaam kan je dan ook veel ziektes en bacteriën buiten houden.

Chlorella is een groene algensoort die een bijdrage kan leveren aan onze gezondheid, het levert daarbij ook nog eens een dosis aan proteïne en vezels op. Het kan tevens helpen bij een reiniging van ons inwendig lichaam. Het komt voor in meren en rivieren met zoetwater in Zuidoost-Azië en is het meest bekend door de groene kleur die het aan water kan geven. In Chlorella zit de stof chlorofyl dat verantwoordelijk is voor de groene kleur van bladgroenten. Zo is chlorofyl eveneens in bladgroenten zoals spinazie te vinden, de hoeveelheden zijn in spinazie wel een stuk kleiner dan die in chlorella voorkomen.

De werking in ons lichaam

ChlorellaHet stofje chlorofyl kan vanwege zijn reinigende werking heel goed helpen bij een volledige detox van het lichaam. Chlorofyl neemt namelijk diverse beschadigende metalen in zich op, waardoor het nog meer bijdraagt aan een schoon lichaam. We kunnen iedere dag metalen binnenkrijgen door onder andere de lucht die we inademen en via ons eten. Het lichaam slaat metalen waar die niks mee kan op, met name bij erg schadelijke metalen kan dat op de langere termijn voor problemen zorgen.

Chlorella kan dankzij de proteïne bijdragen aan een vezelrijk dieet, het versterkt ons immuunsysteem en draagt bij aan een gezonde productie van de darmen. Chlorella zorgt voor een goede spijsvertering, waardoor het kan helpen om er een ideaal gewicht mee te bereiken en/of te behouden. Zelfs je energielevel kan erdoor stijgen, dit kan mede door de proteïne en mineralen komen. Voor een juiste balans aan hormonen in je lichaam kan het ook goed werken, dit komt onder andere door de juiste mineralen die erin zitten.

Hoe je chlorella het beste kan gebruiken

De oogst vereist een langdurig proces, uiteindelijk wordt het gedroogd en wanneer het de consument bereikt, is het in poedervorm of al tot tabletten verwerkt. In poedervorm kan het eenvoudig aan een glas water worden toegevoegd. Om de smaak aantrekkelijker te maken, kan het tevens in smoothies worden verwerkt. Voeg gewoon een schepje aan je favoriete smoothie toe en mix het even tot alles goed is opgenomen. Vaak is het begin van de dag het meest juiste moment om chlorella in te nemen, omdat je lichaam dan het meeste opneemt en je er de rest van de dag profijt van hebt.

Gebruik het aan het begin van de dag op de nuchtere maag om je lichaam te ontgiften. Op de langere termijn kan je er energieker en gezonder door gaan voelen. Voor het beste effect is het aan te raden om het aan je dagelijkse inname toe te voegen, daarbij is het geen probleem wanneer je de dosis een keer overslaat.

Dit vind je misschien ook leuk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.