Uw gezondheidsexpert – 100% voor een natuurlijk & gezonder leven!

Gezond haar is belangrijk om er vitaal en fris uit te zien. Veel mensen die van een gezond kapsel houden, besteden echter te weinig aandacht aan hoe ze dit kunnen realiseren. Veel mensen denken dat een shampoo die bij je haarstijl past afdoende is om je kapsel ‘in shape’ te houden. Dit klopt, maar naast de juiste shampoo kiezen is er nog mee dat je kunt doen om je haar fris en vitaal te houden. We hebben in dit artikel de vijf beste tips voor je verzameld die je kunnen helpen om jouw haardos in vorm te houden!

haar wassen1. Te vaak je haar wassen is niet goed

Wil je gezonder en sterker haar? Dan bereik je dit in elk geval niet door elke dag je haar intensief met shampoo te wassen. Beter is om je haar maximaal om de dag te wassen. Een goede frequentie is elke vier of vijf dagen. Je lichaam reageert hierop door minder talg te produceren en moet mee zijn best doen om je haar in vorm te houden. Minder vaak je haar wassen zorgt ervoor dat je kapsel er frisser en glanzender uit blijft zien!

2. Vermijd haarproducten die siliconen bevatten

In de schappen van drogisterijen en verzorgingswinkels staan vaak verzorgingsproducten en shampoos die siliconen bevatten. Dit type haarverzorgingsproducten kun je echter beter niet gebruiken! Haar zonder een laagje siliconen eromheen ziet er natuurlijk en gezonder uit dan haar dat vol zit met siliconenproducten. Probeer het maar eens een paar weken uit en verbaas je over het resultaat!

3. Wees terughoudend met het gebruik van stylingproducten

Stylingproducten voor je haar gebruiken is prima, maar doe dit hoe dan ook niet elke dag. Dit is namelijk totaal niet nodig. Sterker nog: hoe langer je af en toe stylingproducten gebruikt, hoe mer je haar vanzelf in de juiste coupe blijft zitten. Let er verder op dat je bij het gebruik van stylingproducten, als dat kan, voor natuurlijke middelen kiest. Dat is op langere termijn beter voor de vitaliteit van je haar.

stylingproducten

4. Masseer je eigen hoofdhuid regelmatig

Een simpele en efficiënte methode om gezonder haar te houden, is door geregeld zelf je gezichtshuid te masseren. Dit kun je gewoon met je eigen vingers doen, door zachtjes rondjes te draaien op je gezicht. Hierdoor wordt je huid geactiveerd en de bloedsomloop krijt een impuls. Door de verbeterde bloedsomloop groeit je haar net iets beter en wordt krachtiger. Het is overigens slim om wat huidolie te gebruiken bij het masseren. Dat zorgt voor net iets meer snelheid en comfort.

hoofdmassage

5. Maak zelf een natuurlijk haarmasker

In drogisterijen kun je terecht voor kant-en-klare haarmaskers, maar het is slimmer om zelf een eigen haarmasker te maken met natuurlijke ingrediënten. De standaard gezichtsmaskers zitten namelijk boordevol parfumaire stofjes en siliconenmateriaal.

Een zelfgemaakt masker met natuurlijke voedingsstoffen is aanzienlijk beter voor je haardos! Een van de beste natuurlijke middelen die je voor je haarmasker kunt inzetten, is kokosolie. Laat dit een uur inwerken voor glanzend en fris haar!

Dit vind je misschien ook leuk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.