Uw gezondheidsexpert – 100% voor een natuurlijk & gezonder leven!

Edelstenen worden al sinds de oudheid beschouwd als symbolen van de energie en de krachten van de natuur. Er zijn berichten over het gebruik van stenen als amuletten in de oude Romeinse, Griekse, Japanse en Chinese samenlevingen – om ziekten te helpen genezen en zelfs als schild.

Naast hun verbluffende schoonheid zijn deze stenen altijd gebruikt om bij te dragen tot het fysieke, mentale en spirituele evenwicht. Leer meer over edelstenen, hun namen en hun eigenschappen. Wil je nog meer bijleren? Check dan zeker Healing Stones, daar leren ze je onder andere hoe je je stenen goed kan opladen en hun werking kan maximaliseren!

Wat is een edelsteen?

edelstenenEen edelsteen is een mineraal of gesteente dat, wanneer het op de juiste wijze is geslepen, kan worden omgevormd tot juwelen of verzamelobjecten. Zij worden gekenmerkt door een opmerkelijke schoonheid, omdat hun helderheid en kleuren al sinds de oudste beschavingen de aandacht trekken.

Omdat elke steen zijn eigen bijzonderheden en zijn eigen betekenissen heeft, worden ze veel gebruikt om de energie en het persoonlijke en spirituele evenwicht van mensen te harmoniseren.

Edelstenen: namen en eigenschappen

Momenteel zijn er duizenden soorten stenen, elk met zijn eigen betekenis en eigenschappen. Daarom hebben wij er een aantal voor je uitgelicht, zodat je kunt ontdekken welke ideaal zijn voor wat je zoekt. Bekijk ze!

Agaat

De uiterst beschermende agaatsteen heeft een grote energetische versterking die zorgt voor moed, innerlijke kracht, vitaliteit, zelfvertrouwen en heeft een grote genezende kracht.

Hij komt voor in verschillende kleuren en is ideaal als geluksbrenger of voor medicinale doeleinden – vooral bij spijsverterings- en lymfestelsel-, oog-, baarmoeder- en huidproblemen.

Aquamarijn

Aquamarijn staat bekend om zijn grote kracht op spiritueel gebied. Het helpt de emoties in evenwicht te brengen en stelt het lichaam in staat te ontspannen en zich te verbinden met de geest en de natuur.

Het werd veel gebruikt in de tijd van de grote zeevaarders omdat het eigenschappen heeft die de geest helder maken en helpen om helderheid te krijgen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Amber

Amber Steen staat bekend om zijn immuniteit kracht en heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van spierpijn en problemen in de keel, maag, lever en nieren.

Het wordt ook beschouwd als een sterk amulet om bescherming, voorspoed en genezing aan te trekken en is heel gebruikelijk te vinden in armbanden en halskettingen.

amethist edelsteenAmethist

De amethist steen oefent beschermende vibraties uit die negatieve energieën verdrijven en positieve energieën aantrekken.

Daarnaast wordt het veel gebruikt voor meditatie en huisbeveiliging, omdat het eigenschappen heeft die ontspannen en de zelfkennis, gevoeligheid en spiritualiteit verhogen.

Cyaniet

Omdat het de beschermsteen van Aartsengel Michaël is, heeft cyaniet een grote kracht die in staat is energetische reiniging te bevorderen, negatieve krachten te blokkeren, een groter spiritueel bewustzijn tot stand te brengen en diegenen te helpen die uitdagingen moeten overwinnen.

Op het gebied van de lichamelijke gezondheid is het zeer efficiënt bij het genezen van keel gerelateerde infecties en spieraandoeningen.

mooie edelstenen kristallen

Smaragd

De smaragd is de favoriete edelsteen van koningin Cleopatra en staat erom bekend zegeningen uit het universum en rijkdom aan te trekken. Zijn vibratie symboliseert overvloed en het vermogen om aan te trekken wat je wilt.

Daarnaast biedt het ook de kracht van verjonging, schoonheid en verbinding met het “innerlijke zelf”.

Hematiet

Hematiet heeft een metaalachtige kleur, maar wanneer het gepolijst is, vertoont het roodachtige tinten. Dit bracht de oude mensen ertoe te geloven dat het was gevormd door het bloed van de goden.

Deze steen is zeer verbonden met vibratie en zuivering van energieën, waardoor een schild van bescherming wordt gecreëerd zodat negatieve vibraties het persoonlijke veld niet bereiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.