Uw gezondheidsexpert – 100% voor een natuurlijk & gezonder leven!

Gezonde kookboeken zijn tegenwoordig overal te vinden. Steeds meer mensen zijn actief bezig met een gezondere levensstijl en eetgewoontes ontwikkelen. Hieronder vind je 3 interessante en leuke kookboeken die gezonde recepten bevatten. Op Kookboekerij.be kan je nog meer leuke tips vinden!

powerfood rens kroesPowerfood (€20,99 bij Bol.com)

Powerfood is een heel populair kookboek van Rens Kroes, de zus van Doutzen Kroes. De zusjes Kroes zijn opgegroeid met een gezonde levensstijl en weten hier dus alles van. In het boek Powerfood staan gezonde, maar ook lekkere gerechten als taart.

Alle gerechten worden gemaakt met gezonde ingrediënten, zodat zelfs een taart maken kan op een verantwoorde manier. Daarnaast bevat het boek tips over welke voeding geschikt is om ervoor te zorgen dat je er stralend uitziet. Zo krijg je van bepaald soort voeding gezond haar, een egale stralende huid of sterke nagels. Een heel leuk boek dus waarin met veel variatie geschreven wordt en je veel gezonde en lekkere recepten kunt vinden.

Schijf van vijf kookboekSchijf van vijf kookboek (€20,80 bij Bol.com)

De naam van het boek zegt het al, het boek staat voor de schijf van vijf. De schijf van vijf bestaat uit groente en fruit, smeer- en bereidingsvetten, vis, vlees, nootjes, zuivel en peulvruchten, graanproducten en aardappelen en dranken.

In het boek staan recepten vol met deze producten die dagelijks een belangrijk onderdeel van je voeding vormen. Alle recepten zijn op basis van 4 personen en gebaseerd op normale porties.

Het boek geeft de voorkeur aan groenten en fruit van het seizoen. Daarnaast wordt gestreefd naar gebruik van producten met een lage milieubelasting en duurzaam gevangen of gekweekte vissoorten. De recepten zijn dus een verantwoorde keuze op basis van gezonde maar ook milieubewuste voeding.

good food kookboekenGood Food (€22,99 bij Bol.com)

In dit boek wordt gestreefd naar de beste versie van jezelf worden in één maand. Het boek bevat naar gezonde recepten ook inspiratie en veel tips om een gezonde levensstijl te krijgen. Het boek is gebaseerd op de 80/20 regels. De 80/20 regels houden in dat je in 80% van de tijd gezond moet eten en in de resterende 20% van de tijd mag zondigen. Dit zorgt ervoor dat je sneller iets hebt om naar uit te kijken en de gezonde levensstijl veel makkelijker volhoudt.

Zo staat er in het boek bijvoorbeeld een topic over hoe je junkfood kunt eten zonder dat het je gezondheid schaadt. Door bijvoorbeeld een paar ingrediënten te veranderen kun je heel verantwoord van je ‘’gezonde junkfood’’ genieten.

De auteur van het boek is voedingscoach en heeft een bedrijf genaamd GoodFoodTransition. Het bedrijf richt zich op de positieve verandering dat gezond eten voor mensen en de maatschappij kan bijdragen. Het is een ideaal instap boek voor iemand die gezonder wilt gaan leven en dit op een fijne positieve manier wilt gaan bereiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.