Uw gezondheidsexpert – 100% voor een natuurlijk & gezonder leven!

Nu de zon weer door de wolken breekt en de sportscholen na de coronacrisis stap voor stap de deuren weer openen, is het hoog tijd om het sporten en bewegen weer fanatiek op te pakken. Tijdens de lockdown kon er natuurlijk gewoon worden gesport. Maar de mogelijkheden om je lichaam lekker te trainen en veel te bewegen, zijn gelukkig weer een stuk groter geworden. Maar als je gaat sporten, hoe kun je dat dan slim doen? In dit artikel lees je drie goede tips om dit jaar slimmer te sporten! Profiteer ervan en maak het jezelf ook gemakkelijker door sport op een doordachte manier aan te pakken!

Zorg voor de juiste kleding als je gaat sporten

de juiste kleding als je gaat sportenSporten hoef je vandaag de dag allang niet meer te doen door je aan te melden bij een sportschool of fitnessclub. Door je goed in te lezen, je grondig voor te bereiden en de juiste kleding en attributen aan te schaffen, kun je prima zelf aan je conditie en je fysieke gestel werken. En dat scheelt je natuurlijk flink wat abonnementskosten. Maar goed: of je nu sport via een sportschool of club, of ervoor kiest om het spoten zelfstandig op te pakken onder een vereniging… cruciaal is dat je ervoor zorgt dat je de juiste kleding koopt om goed en comfortabel te kunnen sporten.

Wil je bijvoorbeeld aan joggen gaan doen, regel dan dat je goed ventilerende kleding aan hebt en sportschoenen die speciaal bedoeld zijn voor hardlopen. Belangrijk is dat de sportkleding die je draagt ruim zit, niet schuurt en comfortabel aanvoelt. Knellende kleding en schoeisel zijn in elk geval uit den boze. Dit gaat niet alleen voor hardlopen, maar natuurlijk ook voor kleding die je draagt als je thuis fitnest, in clubverband sport of een abonnement hebt op de sportschool.

Wil je jezelf goed opvolgen? Dat kan een pak beter als je ook technologisch de juiste keuzes maakt. Een goede sporthorloge of een activity-tracker kunnen je helpen om je sportprestaties wat meer te gamifyen! Als je bijvoorbeeld voor hardlopen kiest; dan zijn er speciale horloges voor hardlopers die je écht kunnen helpen je prestaties te tracken én jezelf uit te dagen!

Ook passende voeding is van groot belang als je slim wilt sporten

passende voeding is van groot belangNaast perfect passende kleding die goed ventileert, maar je ook warm houdt, is het van belang om als slimme sporte ook op je voeding te letten. Belangrijk is in de eerste plaats dat je zorgt voor voldoende hydratatie. Tijdens (intensief) sporten verlies je veel vocht. Gemiddeld leidt een vochttekort van 1 procent tot een prestatievermindering van 10 procent. Zorg er daarom voor dat je vooraf, tijdens en ook na het sporten voldoende drinkt. Verder is je eetpatroon een punt van aandacht.

Wil je door het sporten vooral je spiergroei stimuleren? Garandeer dan dat je voldoende eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Je kunt hiervoor speciale eiwitshakes en sportdranken gebruiken, of speciale sportrepen met de juiste voedingswaarden. Wees als intensieve sporter daarbij ook voorzichtig met vette vleesproducten. Vis en kip zijn bijvoorbeeld beter om te eten dan worst en rood vlees, vanwege hun lage vetpercentage en hoge eiwitgehalte.

bewegingstips

Beweeg ook tussen het sporten door voldoende

Door slim na te denken over hoe je beweegt, kun je ook tussen het ‘officiële’ sporten door veel extra calorieën verbranden en extra bewegen. Pak in gebouwen bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift. En gebruik voor een kleine boodschap of een bezoekje aan het centrum de fiets in plaats van de auto. Zo beweeg je nog meer en blijf je dus bete in vorm!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.